Radio Prostor

Témata nevybíráme, témata si vybírají nás. Někdy dokonce ve sprše, říkají moderátoři podcastu Zjisti víc

Zjisti víc

Podcast Zjisti víc, vedený Jakubem Strakou a Davidem Kloudou, nabízí posluchačům hluboký pohled na různorodá témata od technologií po sociální otázky. S unikátním přístupem a schopností přinášet zajímavosti do běžného života se tento podcast stává nejen zdrojem informací, ale také inspirace.

V posledních letech vznikají v podcastové scéně nové pořady jeden za druhým, a přesto se najdou ty, které dokáží vyčnívat z davu. Mezi ně patří i podcast Zjisti víc, za kterým stojí Jakub Straka a David Klouda, dvojice, která dokazuje, že dobrý nápad a vášeň pro sdílení mohou překonat i největší překážky.

Jakub a David přistupují k tvorbě svého obsahu s otevřeností a zvědavostí, která je nakažlivá. „Nemáme vyhraněné téma. Ve svém podcastu se věnujeme širokému spektru otázek – od ekonomie přes technologie až po společenské jevy," popisuje Jakub Straka jejich přístup. Tato rozmanitost je zároveň jejich největší silou, neboť umožňuje posluchačům každý týden objevovat něco nového a nečekaného.

Důraz na kvalitní přípravu a výzkum je dalším pilířem jejich úspěchu. Jak uvádí David Klouda, na jednom díle pracují průměrně osm až dvanáct hodin, což zahrnuje teoretickou přípravu a ověřování informací s pomocí umělé inteligence. „AI nám pomáhá s úvodní rešerší, ale všechny informace pečlivě ověřujeme," vysvětluje. Tento způsob práce oběma umožňuje nabídnout posluchačům důkladně prozkoumané a objektivně prezentované epizody.

Zjisti víc se rychle stal jedním z nejposlouchanějších podcastů, což dokládá jejich schopnost zajímat široké publikum. „Naši posluchači oceňují, že se nebojíme pustit do širokého spektra témat a že každá epizoda přináší něco nového," říká Jakub. Přestože jsou na podcastové scéně relativně krátkou dobu, jejich počet pravidelných posluchačů už přesáhl 60 tisíc měsíčně.

Plány do budoucna jsou ambiciózní. Jakub a David chtějí zvýšit frekvenci vydávání epizod a rozšířit svou činnost o živé vystoupení a video obsah. "Chceme být blíže našim fanouškům a poskytovat jim ještě více hodnotného obsahu," sděluje Jakub jejich budoucí strategii. Poslechněte si Prostor pro dva, který moderoval Petr Lutonský.

PROSTOR PRO DVA

Rozhovor s Jakubem Strakou a Davidem Kloudou

0:00

0:00

Zjisti
Foto: RADIO PROSTOR