Radio Prostor

S mikrofonem jsem se narodil a rád si ho vezmu i do krematoria, říká moderátor Pokorný

Média

Ve světě, kde digitální technologie mění způsob, jakým komunikujeme, zůstává rádio neotřesitelným pilířem naší každodenní rutiny. A uprostřed této digitální bouře stojí Miloš Pokorný, hlas, který definoval rádiové vlny pro generace posluchačů. V pátečním O všem s Markétou Rachmanovou odkrývá zákulisí rádiového světa a sdílí, co všechno obnáší jeho práce, co to znamená startovat den s mikrofonem v ruce, jakou roli hrají emoce a humor v životě rádiového moderátora a proč i v digitální éře zůstává osobní kontakt nezastupitelný.

Ranní rutina s humorem

„Vstávám standardně ve čtyři čtrnáct," prozrazuje Miloš s úsměvem. Jeho ranní rituál zahrnuje nejen studenou sprchu, ale i jízdu na motorce do rádia. Tato rutina mu poskytuje moment klidu před bouří aktivit, která ho čeká ve studiu. „A mě to strašně vyhovuje, protože to je asi jediný místo, kde můžu být sám," dodává Pokorný.

Emoce jako palivo moderování

Pokorný si je vědom síly emocí v rádiu. „Buď to tam máš, a nějak to rozvineš, anebo to tam nemáš, a nikdy se to nenaučíš," říká o schopnosti rezonovat s posluchači. Pro něj je klíčové vytvořit v rádiu atmosféru, která osloví každého, kdo naladí jeho frekvenci. Humor a nadhled jsou jeho nejvěrnějšími spojenci ve vytváření jedinečného vysílacího prostoru, kde se posluchači cítí jako doma.

Digitální svět versus osobní kontakt

V době, kdy umělá inteligence a automatizace mění tvář mediálního světa, zdůrazňuje Pokorný význam osobního kontaktu a připomíná, že i v éře technologií zůstává lidská přítomnost a osobní přístup nenahraditelnými.

Rádio se možná proměňuje pod tlakem digitální transformace, ale Miloš Pokorný nám připomíná, že v srdci každého úspěšného vysílání stále zůstává autentická lidská emoce a schopnost sdílet příběhy, které hýbou světem. V časech, kdy virtuální realita a sociální sítě dominují naší pozornosti, je poslech rádia s moderátory jako je Miloš Pokorný oázou upřímnosti, humoru a lidskosti.

O VŠEM S MARKÉTOU RACHMANOVOU

Rozhovor s Milošem Pokorným

0:00

0:00

Miloš Pokorný
Foto: RADIO PROSTOR