Radio Prostor

S bohem bych se nehádal. Do posledního zápasu odpočítávám hodiny, říká Miroslav „Inkvizitor" Brož

MMA

Sportovní kariéra Miroslava „Inkvizitora" Brože zahrnuje jak boje v MMA, tak bruslení na ledě. V úterním Prostoru pro dva odkrývá své myšlenky a zkušenosti z obou sportů. V rozhovoru se dozvíte, jak se vyrovnává s výzvami, které mu život přichystal. Prozkoumáme také jeho přístup k tréninku, životním změnám a vlivu, který na něj měla rodina a sport. Ponořte se do exkluzivního rozhovoru, který odhaluje víc než jen sportovní úspěchy.

Miroslav Brož není pouze sportovcem, ale člověkem, který se neustále snaží vyvíjet jak na tělesné, tak na duchovní úrovni. Jeho příběh je inspirací pro mnohé, kteří hledají cestu k sebeakceptaci a smysluplnému životu. „Vždycky říkám, že máme jen jednu cestu. Jak ji projdeme, je ale jen na nás," dodává Miroslav s přesvědčením, které čerpá z vlastních zkušeností a bojů, jak v ringu, tak mimo něj.

„Ten pocit, když stojím v tunelu před zápasem, se s jiným sportem nedá srovnat“​​, popisuje Brož, jak intenzivní příprava na zápas dokáže být nejen fyzicky, ale i psychicky náročná. Také vyzdvihuje roli mentální přípravy a podpory rodiny a blízkých. „Rodina a ti, co mě obklopují, hrají v mém životě obrovskou roli. Když jsem byl mladší, moje rozhodnutí ovlivňovali víc, ale dnes je to o mé vlastní cestě a o tom, jak ji chci kráčet," vysvětluje Miroslav. Tato slova odhalují hluboký přístup k životním hodnotám, které v sobě sportovec nese.

Zajímavý je Inkvizitorův pohled na končící sportovní kariéru: „Končím kvůli zdraví a rodině. Chci být přítomen pro své blízké a věnovat se jim," přiznává Brož. Jeho rozhodnutí ukončit aktivní zápasnickou kariéru není dáno pouze fyzickým stavem, ale především prioritami, které si v životě vytyčil.

PROSTOR PRO DVA

Rozhovor s Miroslavem Brožem

0:00

0:00

Miroslav Brož
Miroslav Brož · Foto: RADIO PROSTOR