Radio Prostor

Radio Prostor: Osobní strážce prezidenta Petra Pavla si vzal život, údajně služební zbraní. Policie případ s ohledem na rodinu nechce komentovat

Prezident

Jeden z bodyguardů prezidenta Petra Pavla si o uplynulém víkendu vzal život. Informace Radia Prostor odmítla prezidentská kancelář komentovat, stanici odkázala na policii. Ta zprávu bez bližších podrobností potvrdila.

Bodyguard ještě v minulých dnech pro prezidenta naplno pracoval a stál po jeho boku. "O víkendu si ale sáhl na život, měl přitom použít služební zbraň," řekl stanici zdroj z Pražského hradu. "V záležitosti otázek týkajících se členů ochranného týmu se, prosím, obraťte na tiskové oddělení Policejního prezidia České republiky, pod které spadá Útvar pro ochranu prezidenta České republiky," napsala Radiu Prostor mluvčí prezidenta ČR Markéta Řeháková.

Policie případ potvrdila, ale odmítla ho více komentovat. "Zpravidla se nevyjadřujeme k úmrtím policistů pokud přímo nesouvisí s výkonem povolání a to s ohledem na pozůstalé. V tomto případě nebudeme činit výjimku," sdělil stanici policejní mluvčí Ondřej Moravčík. 

Ředitel Útvaru pro ochranu prezidenta Radim Kincl na dotazy stanice nereagoval. Podle Radia Prostor byl bodyguard mezi kolegy velmi oblíbený. "Jsou v šoku, pan prezident také," dodal zdroj z Pražského hradu.

36letého osobního strážce podle našich informací našel bez známek života jeho otec doma. Ten následně kontaktoval policii a jeho jednotku.