Radio Prostor

Radio Prostor: Novou šéfkou lánského zámku bude Iveta Krupičková! Do funkce nastoupí 1. října

Lány

Novou šéfkou lánského zámku bude Iveta Krupičková! Do funkce nastoupí 1. října, vyplývá z informací Radia Prostor od důvěryhodných zdrojů v Kanceláři prezidenta republiky. Krupičková ve funkci nahradí Kateřinu Rydlovou, která minulý týden podala výpověď. Ve Správě Pražského hradu skončí 30. listopadu. Pražský hrad na dotaz Radia Prostor odpověděl, že se k personálním změnám nebude zatím veřejně vyjadřovat.

Krupičková byla dříve ředitelkou zámku Děčín. Město ji v roce 2019 po 12 letech nečekaně odvolalo z funkce. Kontrola hospodaření děčínského zámku nařízená městem následně odhalila nedostatky ve všech kontrolovaných oblastech. Na zámku chyběla evidence smluv, majetku či faktur. Chyby našla kontrola prováděná jabloneckou firmou i v účetnictví.

Město se ale následně Krupičkové v roce 2021 omluvilo. Podle auditu mu nezpůsobila žádnou škodu, stejně tak policie nezahájila s bývalou ředitelkou zámku trestní řízení.

Krupičková už se byla v lánském zámku podívat v minulých dnech společně s hradní kancléřkou Janou Vohralíkovou, potvrzují zdroje z prezidentské kanceláře. Ta nyní s Krupičkovou řeší, co bude se zámkem dál. Prezident Petr Pavel na něj podle zjištění Radia Prostor nejezdí a zatím tam neplánuje ani pracovní aktivity. 

"Prezident Petr Pavel zatím neplánuje žádný soukromý ani pracovní program na zámku v Lánech," napsalo stanici už v létě tiskové oddělení Hradu.

Radio Prostor: Šéfka správy zámku Lány Kateřina Rydlová odejde z funkce 30. listopadu