Radio Prostor

Prezident Petr Pavel neplánuje trávit léto v Lánech, řekla Rádiu Prostor jeho kancelář! Na zámek hlava státu vůbec nejezdí

Hlava státu

Jeho předchůdce si zámek v Lánech zamiloval. Miloš Zeman na něm trávil v prvních letech ve funkci takřka všechny víkendy a dovolené, po onemocnění v roce 2021 odtud také několik měsíců v kuse pracoval. Petr Pavel ale na víkendové sídlo prezidentů vůbec nejezdí. V létě se tam zatím neobjevil a podle jeho týmu se tak ani v nejbližší době nestane.

Prezident Petr Pavel na lavičce
Foto: KPR

Vyplývá to z informací nového celoplošného Radia Prostor, které následně potvrdil i Pražský hrad. "Pan prezident v tuto chvíli neplánuje trávit léto na zámku v Lánech," řekla Radiu Prostor mluvčí hlavy státu Markéta Řeháková. Na dotaz, zda bude chtít zámek do budoucna využívat k relaxaci, už nereagovala.

"Viděli jsme tady pana prezidenta od jeho inaugurace pouze jednou. V areálu zámku se objevil v květnu mezi motorkáři podporujícími neziskovou organizaci Nedoklubko. Uvnitř zámku ale nebyl," řekl nám zdroj z lánského zámku, který si nepřál být jmenován. "Neznáme jeho plány, zda sem bude chtít jezdit nebo ne. Čekáme stále na jeho vyjádření," doplnil.

Petr Pavel byl uvnitř zámku od svého zvolení na konci ledna pouze jednou. V pondělí 13. února ho tam přijal tehdy dosluhující prezident Miloš Zeman. Ten se ze zámku odstěhoval do svého nového domu v Lánech den před vypršením mandátu, tedy v úterý 7. března. 

S Milošem Zemanem 13. února na lánském zámku
Foto: KPR