Radio Prostor

Pomáhám lidem poznat, kdo jsou, aby mohli pochopit, kým být mohou, říká mentor Jan Mühlfeit

Koučink a mentorství

V dnešním uspěchaném světě, kde každý den přináší nové výzvy, se může zdát těžké najít svou cestu a udržet si pozitivní myšlení. Jak ale říká Jan Mühlfeit, bývalý vysoký představitel Microsoftu a nyní úspěšný kouč a mentor, klíčem k úspěchu a osobní spokojenosti je pochopení vlastního já a odemknutí svého skutečného potenciálu. V rozhovoru pro Radio Prostor nám Jan přiblížil svůj pohled na život, práci i osobní rozvoj.

Život je plný změn a výzev. To ví každý, kdo usiluje o to, aby byl ve svém životě spokojený a šťastný. Jeden z těch, kdo se vydal na cestu osobního rozvoje a pomáhá nyní ostatním najít jejich cestu, je Jan Mühlfeit, bývalý vysoký představitel společnosti Microsoft, který se stal světově uznávaným koučem a mentorem.

V rozhovoru pro Radio Prostor Jan Mühlfeit sdílí své postřehy o tom, jaký význam má pochopení vlastního já a jaké nástroje můžeme použít k odemknutí našeho skutečného potenciálu. Jan říká: „Pomáhám lidem poznat, kdo jsou, aby mohli pochopit, kým být mohou." Tato jednoduchá, ale mocná myšlenka vystihuje jádro jeho filozofie.

Na své cestě k pochopení sebe sama a k dosažení osobního i profesionálního úspěchu zdůrazňuje Mühlfeit důležitost pozitivního přístupu k životu. „Je třeba naučit se vidět věci z jiné perspektivy, osvobodit se od negativních myšlenek a věřit v sebe," uvádí. Jedním z klíčových momentů, který mění život, je podle něj schopnost překonávat strach z neúspěchu a vnímat každou chybu jako příležitost k učení a růstu.

Mühlfeit také mluví o významu bezpodmínečné lásky a podpory v dětství, která pomáhá formovat naše sebevědomí a postoj k vlastním schopnostem. „Rodina by měla být základem, na kterém stojí naše sebevědomí a naše víra ve vlastní schopnosti," říká a dodává, že právě v rodině bychom měli najít první podporu a povzbuzení.

Zejména pro mladé lidi, kteří stojí na prahu dospělosti a čelí rozhodování o své budoucnosti, je Mühlfeitova zpráva jasná: „Důležité je najít si to, co vás skutečně baví, a co vám dává smysl. Ať už je to jakákoli činnost, pokud v ní najdete radost a uspokojení, jste na správné cestě."

O VŠEM S MARKÉTOU RACHMANOVOU

Rozhovor s Janem Mühlfeitem

0:00

0:00

Jan Muhlfeit
Foto: RADIO PROSTOR