Radio Prostor

Jako malý jsem si rád hrál s glóbusem. Prst zůstal na Latinské Americe, říká cestovatel Hertlík

Cestování

V hlubinách džungle, na rozpálených plážích i v pulzujících metropolích Latinské Ameriky nachází Michal Hertlík nejen úžasná dobrodružství, ale i kus sebe sama. Jeho příběhy a zážitky jsou plné vášně, poznání a nezapomenutelných setkání, která mu pomáhají odhalit skutečnou tvář tohoto magického kontinentu.

Michal Hertlík není jen cestovatel. Je to dobrodruh, sběratel zážitků a vypravěč příběhů, který se nebojí ponořit do neznámých hlubin Latinské Ameriky. Jak sám říká: „Všechno to začalo, když jsem byl ještě malý. Velmi mě zajímala geografie, historie nebo dějepis." Hertlíkův příběh začíná v malém městečku na Slovensku, kde jeho fascinace mapami a atlasy postupně přerostla v touhu poznávat svět na vlastní kůži.

Zajímavým momentem v Michalově životě bylo, když si uvědomil, že jeho osud není spojen s diplomatickými službami, přestože v mládí chtěl být velvyslancem. „Říkal jsem si, jestli mi to za to vůbec stojí, abych kompletně celý život věnoval ministerstvu, diplomacii," přiznává Hertlík a dodává, že právě toto rozhodnutí ho přivedlo k tomu, stát se cestovatelem, který se nyní může plně věnovat své vášni pro Latinskou Ameriku.

Jeho cesty nejsou jen o objevování nových míst. Michal má hluboký zájem o lidí, jejich kulturu a tradice, které Latinská Amerika oplývá. Ta pro něj představuje nejen místo na mapě, ale domov plný příběhů, které stojí za to vyprávět. Při svých cestách se Michal snaží zapojit do místního života, poznat opravdovou tvář každé země a předávat zkušenosti dál.

Michal Hertlík je důkazem, že život plný dobrodružství a poznávání nových kultur může být nejen fascinující, ale i nesmírně obohacující. Jeho příběhy a zážitky jsou inspirací pro každého, kdo touží vykročit z komfortní zóny a objevit neznámé.

PROSTOR PRO DVA

Rozhovor s Michalem Hertlíkem

0:00

0:00

Hertlik
Michal Hertlík · Foto: RADIO PROSTOR