Radio Prostor

I dívky mohou dominovat v MMA. Moje vítězství jsou toho důkazem, říká šampionka Bledá

MMA

Od Lego koutku po OKTAGON. Tereza Bledá, první česká šampionka v MMA byla hostem Prostoru pro dva, ve kterém otevírá dveře do svého světa, kde se snoubí dětská hravost s neústupným bojovým duchem. Přinášíme exkluzivní pohled na rodinné zázemí, které ji formovalo, její cestu za úspěchem a výzvy, které přináší život profesionální bojovnice.

Tereza Bledá, jméno, které v posledních letech rezonuje českým i mezinárodním světem smíšených bojových umění, se nebojí mluvit o svých ambicích. „Nepochybuji o sobě, možná to není česká povaha, ale já se nebojím mluvit o tom, že chci být nejlepší," říká Tereza s přesvědčením, které má kořeny již v jejím dětství. Vychovaná v rodině, kde nebyl dělán rozdíl mezi ní a jejím bratrem, získala odvahu a sebevědomí, které ji nyní definuje. „Hodně mě vychoval táta. Dělali jsme sporty spolu," vzpomíná. „Od mala mě učil, že pokud chci něčeho dosáhnout, musím na tom tvrdě pracovat a věřit si. A toto sebevědomí jsem si přenesla i do ringu," dodává s úsměvem.

Zajímavým kontrastem k její bojové povaze je její láska k videohrám a Legu. Ano, Tereza, která ve volných chvílích skládá složité Lego modely a večery tráví u počítačových her ukazuje, že i šampioni mají své odlehčené stránky. „Hraní mi pomáhá relaxovat a odpočinout si od tvrdého tréninkového režimu," vysvětluje Tereza. Tento aspekt jejího života připomíná, že za každým úspěchem stojí nejen tvrdá práce, ale i schopnost najít si čas na relaxaci a regeneraci.

Vzájemná podpora a pochopení v partnerském vztahu jsou dalšími klíčovými prvky, které Terezu posilují. Její partner stojí po jejím boku jak v dobách úspěchů, tak i ve chvílích, kdy je potřeba čelit výzvám. „Ve sportu, jako je MMA, je neocenitelné mít někoho, kdo vás podporuje, ať už jde o trénink, regeneraci nebo mentální přípravu," říká Tereza s vděčností.

Tereza Bledá je živým příkladem toho, že úspěch je kombinací talentu, tvrdé práce, nezdolného ducha a schopnosti najít si čas na relaxaci. Její příběh inspiruje nejen mladé sportovce, ale každého, kdo má sen a je ochoten pro něj bojovat.

PROSTOR PRO DVA

Rozhovor s Terezou Bledou

0:00

0:00

Bleda
Tereza Bledá · Foto: RADIO PROSTOR