Radio Prostor

Čistit minulé životy není žádná sranda a chlupem z ohanbí lásku nevykouzlím, říká čarodějka Simona Štelcová

Esoterika a mystika

Simona Štelcová je ezoterička a mystička známá i z pořadu Vědmy radí. Tato “čarodějka trošku jinak” v rozhovoru rozebrala všemožné věci běžnému oku skryté. Spolu s Anetou Christovovou se mimo jiné zamysleli i nad tím, jestli existuje pravá láska a jak se taková láska čistí, jaké to je, když člověka navštěvují duše šamanů nebo proč laserové epilace komplikují čarování.

INTIMNÍK

Rozhovor se Simonou Štelcovou

0:00

0:00

Rozhovor se Simonou Štelcovou

Je květen, měsíc lásky, tak jdeme se Simonou Štelcovou rozebrat lásku ve významu mystična, věštění a čarování. Přiznejme si, milé dámy i pánové, nepřemýšleli jste někdy o tom, že byste chtěli svou vyvolenou nebo vyvoleného začarovat, aby vás milovali? Je to dobře nebo špatně? Simčo, ahoj.

Ahoj, Anetko. Zdravím posluchače i klienty, mávám na dálku. Moc mě těší, že můžu být tady na Radiu Prostor a že mě Anetka pozvala. Já jsem tak trošku jiná čarodějka, protože si myslím, že s láskou by se čarovat nemělo. Není to úplně zdravé a vždy říkám, že “to, co má být, to bude”. Poslední dobou čistím muže i ženy, protože se všechno vymklo kontrole. Jako čarodějka se ale vždy podívám, zda má vztah ještě budoucnost a pokud nemá, tak to klientovi řeknu, ale podívám se i na to, jestli může třeba za pár let pokračovat… Protože ta pravá láska nekončí.

Podle odborníků pravá láska existuje, ale nemusí trvat dlouho a nemusí být na celý život. Ty jsi odborník na ten úplně jiný svět, který je nedotknutelný. Existuje tedy pravá láska?

Podle mě ano, může být. V osmi, devíti letech jsem začala slyšet hlas a pak se mi začaly dít různé věci – vidím mrtvé duše, minulé životy, vidím do duší, vidím do srdcí. A myslím, že spřízněná duše není jen jedna. To by byla nuda. Ten kdo dělal tento prostor, ať už je to energie, vesmír, Pán Bůh, tak ho dělal s láskou, protože když se podíváte okolo, jak to teď kvete a ani v zimě není jedna vločka stejná jako druhá… Vědci vyzkoumali, že láska je všude. A lásku čistím proto, že z lásky jsme byli stvořeni a lásku musíme vyčistit, aby se nám dařilo. Máme k sobě zášť, zlost, chceme někoho vlastnit, ale když dáš druhému volnost a důvěru, tak můžeš mít tu spřízněnou duši opravdu na celý život. Nemám nikoho, kdo by mě učil, ke mně chodili mrtvé duše šamanů a léčitelů a zjevují se mi věci. Dřív jsem si říkala, že to nechci, protože se mi ostatní smáli.

Myslíš si někdy, že jsi blázen?

Jsem ráda, že jsem se z toho nezbláznila. (smích)

A myslí si to o tobě druzí?

Už ne, už se mi to nestává. Když se mě dnes někdo zeptá, jestli čaruji bílou šalvějí, tak říkám, že bílá šalvěj je dnes jako sůl, jako nic. Děje se hodně špatných věcí a já mám doma třicet devět vykuřovadel.

Tohle není jednoduchá disciplína. Buď se tak narodíte nebo to v sobě máte a časem to rozvinete, ale nemůžete se pro to sami rozhodnout a tahat z lidí energii a peníze. Odmítla jsi někdy klienta?

Ne. Prochází mnou nějaká energie, kterou využívám a se kterou pracuji. Jsem jen hlásná trouba, do které přichází informace a já je říkám dál. Využívám to pro pomoc ostatním, nejen lidem, ale i zvířatům. Snažím se dávat do prostoru co nejvíce lásky a čistit zlo. A máš pravdu, že každý se to nemůže naučit. Měla jsem možnost pracovat v televizi a potkala jsem tam mnoho lidí, kteří na mě čarovali a vždycky jsem si říkala “drž si svoji lajnu, ničeho si nevšímej a Bože, prosím, ochraňuj mě”. Včera jsem měla klientku, byla u mě před čtyřmi lety a teď se vrátila – za tím dobrým se vrátíš, viď. (smích) Říkala, že se potřebuje na něco zeptat a já jsem jí tak ze začátku nechala, aby se s tím trápila. Bylo hned vidět, že udělala něco špatného. Po hodině vytáhla sáček a v tom měla vúdú panenku. Já se hned pokřižovala, dělám si tak ochranu. Tu panenku jí dal nejmenovaný pán, kterého vyhledala proto, že chtěla otěhotnět, což se ovšem nedařilo, takže jsem jí doporučila, ať se té panenky zbaví. Tím se od toho člověka odstřihneš. Ti lidé si za to většinou berou velké peníze, ten pán si konkrétně vzal tři tisíce korun.

Někdy ty rituály opravdu stojí peníze. A ne proto, že je z vás ten šaman chce tahat, ale proto, že potřebuje ingredience, které bývají drahé nebo se napojí na dalších pět šamanů po celém světě, aby vám společně pomohli a odvrátili nějakou katastrofu. Já Simoně věřím a vám radím – mějte zapnutý zdravý rozum a nenechte se obalamutit.

Říkáš to moc hezky. Co jsem slyšela, tak nejvíc, co si někdo účtoval, bylo sedmnáct tisíc pět set korun za hodinu, to mi málem vypadly panenky.

Já vím o jednom šamanovi z Mongolska, který si říkal o tisíc dolarů na sezení. Prý dělal i pro Vladimira Putina, ale jak si začal říkat o velké peníze a začal fungovat pro zlo, tak o tu svou moc přišel.

Ano ano, přesně. Já jsem ráda, že jsem tyhle tlaky vydržela.

Jedna šamanka z Mongolska mi říkala, že tím, jak jste zatížení a prochází vámi všelijaké energie, tak většinou umíráte hodně brzy.

Musíš cvičit, musíš se o sebe starat. Naučit se nepřijímat peníze bylo strastiplné, lidé mi dávají tolik, kolik uznají za vhodné. Musela jsem se naučit věřit vesmíru, že se o mě postará. Že se postará o to, abych mohla všem lidem pomáhat, aniž bych si říkala o určitou peněžní částku. Čistit minulé životy není žádná sranda, protože ty cestuješ v čase a ať posluchači věří nebo ne, tak já se dovedu napojit. Anetka byla jednou svědkem toho, když jsem jednomu mladíkovi řekla, že se narodil s jizvou na hrudi a že byl v minulém životě samuraj, načež si rozepnul košili a měl tam tu jizvu. Mám z toho i teď husí kůži, to nevymyslíte, to se nenaučíte. Nemám rodinu, nemám děti, veškerou energii můžu dávat všem okolo. Myslím si, že láska je středobod všeho.

Všichni se v mém podcastu shodli na tom, že láska potřebuje volnost, respekt a víru. Nechápu a nerozumím lidem, kteří se věčně mračí, ale možná mají existovat stejně jako dobro i zlo?

Ne, nemají. Ale musím říct, že je víc a víc hodných a hezkých lidí. Nejmíň a nejvíc, co můžeš člověku dát, je obejmutí. A když za mnou někdo přijde, tak já každého vždycky obejmu. A to je to nejvíc, to je ta láska. Někteří lidé se usmívat neumí, protože se jim něco stalo, ale já jim vždy říkám, ať se na to nevymlouvají. Prostě začněte od sebe, začněte čistit sebe, pracujte sami na sobě. I já jsem si vždycky říkala, že musím být nejlepší formou sama sebe, musím lidem pomáhat. Vidím skřítky, víly a trpaslíky a věřím, že existují. Kdo chce kam, pomůže si sám. Jestli jsem režisér svého života a vlastně ho i hraji, tak je na mně, jestli budu protivná, zlá, usměvavá, krásná sexy čarodějka nebo léčitelka. Já jsem fakt logický člověk, nejsem blázen.

Ovšem když budete přát zlo a budete dělat různé zlé rituály, tak se vám to vrátí.

To ano, máš pravdu. A já vždycky říkám, Pane Bože, těm zlým, pokud mají ochutnat svoji medicínu, tak ať jí ochutnají. A za těch - nebudu říkat kolik let, protože mi může být třeba dva miliony let, co já vím - tak jsem zjistila, že třeba Noe, z Noemovo archy, se dožil 950 let. Šém nějakých 600 let a já jsem nad tím… Protože nejsem pitomec, tak si zjišťuji věci, zajímá mě věda, i kvantovka mě jeden čas zajímala, dál třeba astrologie nebo numerologie.

Musíš si projít vším. Když jsi šikovný, talentovaný a máš to v sobě, tak to neznamená, že projdeš jen s tím talentem. Je hezké se vzdělávat a poznávat.

Třeba bibli jsem nikdy nečetla, nemám na to buňky a moc mě to nebaví. Nechápu, proč je něco před naším letopočtem, po našem… Je to pro mě moc komplikované.

Je to strašně komplikované.

Přesně. A prostor a čas pro mě stejně neexistuje. Včera mi jedna klientka řekla něco ve smyslu “my už jsme ve věku…” tak jsem jí rovnou řekla, ať mě do toho netahá a ať si dělá co chce.

Moje tetička říká, že jí čísla nezajímají, jsou prý pro účetní a matematiky, takže ať jí s tím neotravují.

Ano. Dostala se ke mně stará kniha a tam bylo psáno, že velké světlo na nebi nastalo a Bůh pravil, že člověk si neváží těla ani ducha, proto mu zkracuje život na 120 let. Moje první myšlenka byla, že co by musel udělat s námi, protože máme na té zemi strašný bordel, to bych se musela učarovat.

Já si myslím, že už i to zlo má dost toho, kolik tady toho zla je.

Tak tak, proto se dobro a zlo spojilo a dělají spolu pořádek. Takže já si jdu za tím a chci v tomhle životě dokázat, že člověku mohou narůst i třetí zuby – je to o tom, jak se o sebe staráš. Měla jsem třeba tři vidění, kde se udělalo velké světlo a hlas pravil, že bude hrozná panika. Teď se dějí velké katastrofy, a děje se to kvůli tomu, že ta nejvyšší energie, kdyby dupla, tak se všechno srovná se zemí.

Jako nějaký červený čudlík, jako novodobé atomovky?

No spíš se ozve, opravdu se rozsvítí – i když bude v Japonsku noc, tak najednou tam bude světlo a ten hlas bude opravdu něco pravit. Nikdo o tom nic neví, žádný čaroděj, žádný věštec, nikdo nemá být připraven.

Ani Dalajláma?

Nikdo. On nechce, aby byl někdo připraven, protože když na tebe někdo bafne, tak se ukáže, jak máš čisté svědomí. Takže nikdo neví, kdy to bude, ale já věřím tomu, že to nebude konec světa, protože tuto krásnou planetu by byla škoda zničit.

Ale může to být konec lidstva.

Ne, nebude. Bude to fungovat na principu “uděláš, dostaneš”. Už nebude takové to “v příštím životě nebo minulém životě ti to musím vyčistit” – ne. Proč bych já měla trpět, že jsem udělala v předminulém životě něco špatného? Co to má za logiku?

Já si také říkám, že by člověk měl trpět v tom životě, ve kterém udělal ten bordel, že?

Přesně tak. Odteď to tak bude. Proto i tolik lidí umírá – zástava srdce a další různé věci.

Já myslela, že za to může covid. (smích)

No, to je zase takové jiné čarování.

Pojďme se ještě vrátit k té lásce. Co bys poradila ženě, která je bláznivě zamilovaná, ale ten muž toho zneužívá?

Kdyby ke mně přišla, tak se nejdřív podívám na toho muže a udělám automatickou kresbu, začnu tu osobu čistit. Napojím se do minulých životů a podívám se, jestli tam není něco špatného. Třeba spolu ti dva v minulém životě byli a něco nevyřešili. Když to tak není, tak se podívám, co má v tomto životě každý z nich špatně. Ten muž může mít problém s maminkou, nebo je na někoho napojen, nevyčistil se třeba z rozvodu… A potom třeba řeknu, že tedy dobře, pokud mám povolení na to, že vám mohu pomoci, mohu na to v uvozovkách čarovat. Tak do toho vstoupím, kdybych viděla, že ten muž už tu ženu nechce, tak bych jí to řekla. Podívám se, jestli je tam možnost spojení, ale pokud tam není, tak z nikoho nebudu vytahovat peníze.

Stává se, že si ženy přečtou něco na Googlu, nebo jim poradí nějaká šamanka nebo šaman, ale mně to přijde strašně nebezpečné a nezodpovědné. Když máte zánět slepého střeva, tak se přece nejdete sami operovat – zajdete za odborníkem. Mně takhle zemřel kamarád a vím, že dělali v nějaké skupince věci, co asi neměli.

No, není to sranda.

Mám to i potvrzené od člověka, který mu vyčistil duši.

Já také stahuji démony a čistím domy.

Nedělejte si doma žádné rituály. Zoufalí lidé dělají zoufalé činy.

Přesně tak. Můžu lidem namíchat bylinky a poslat jim je a můžu jim k tomu i napsat, co by měli říkat. Za karty a za rituály si o peníze říct můžu, ale za pomáhání a za léčení ne. Tam mi lidé nechávají tolik peněz, kolik chtějí.

Vy jste poslové z nějakého nesmyslného světa, který my, běžní lidé, nechápeme.

Jsme nositelé světla.

Ano, ale jste tady na zemi – máte lidské tělo, lidské funkce, musíte se začlenit.

Ano, je to těžké.

A jak to udělat, abyste si neříkali o peníze, ale zároveň mohli fungovat, mít byt a platit nájem? Pořád jste tady v realitě, ale přitom jste někde úplně jinde. Máte to fakt těžké.

Když překročíš ten bludný balvan a jsi pravý čaroděj, tak zjistíš, že nic nepotřebuješ a nic nemusíš řešit. Je ti jedno, jestli bydlíš v podnájmu, je ti jedno, že nemáš barák nebo chatu. Nevadí mi, že mám Alfa Romeo, které je čtrnáct let staré. To auto mi navíc zachránilo život, když mi před dvěma lety vběhla srnka do cesty a jela jsem sto třicet kilometrů za hodinu. Jedna čarodějka mi potom řekla, že jsem jí měla zabít, protože byla nemocná. Ale tomu autu se nestalo skoro nic, odnesl to jen nárazník. Vzala jsem to jako znamení, že jsem pod ochranou a že ke mně opravdu ty věci přicházejí. Někdy mi klienti nedají žádné peníze, ale nerouhám se, protože mě, nebo tedy nám, jde o to, abychom uzdravili lidstvo, abychom pomohli této zemi. A když se vrátíme k té lásce – my všichni jsme ve spojení, měli bychom se milovat, jsme jedna rodina. Pán Bůh to tak udělal. Musíte se začít mít rádi, musíte začít mít rádi lidi okolo, dávat lásku, úsměv, pomáhat si a nečekat. Když za mnou přijde žena, se kterou se už poněkolikáté někdo rozešel, tak si přece nebudu stříhat chlupy na ohanbí. Mám plno čarovných knížek, kde se píše, že ustřihnout chlupy musíš ty nebo partner.

Dneska se ale všichni holí, nebo mají laserové epilace.

No přesně tak, já to nedělám, proto jsem “čarodějka jinak”. Ale když čaruji na místě, kde je velké zlo, tak tam mnohdy spaluji i své vlasy. Není větší čarodějky, než jsem já. Nade mnou je Bůh, pode mnou je ďábel a země.

No to je zajímavé. Když se ještě vrátíme k té lásce – když přijde zoufalá Jiřinka, co uděláš?

Vezmu ji k zrcadlu a řeknu: “Podívejte se Jiřinko, připadáte si šťastná?” “No nejsem, víte, on se na mě zase Pepa vyprdl.” Tak se na ní podívám a vidím, že si za to může sama, protože v sobě uhasila ten oheň a tu lásku. Proto nemá ráda sama sebe. Jako správná čarodějka jí musím otočit a rozdmýchat v ní tu ženskost. K tomu spaluji damašskou růži nebo použiji dračí krev. Nebo jí poradím, ať si koupí červený granát, náš český je nejlepší…

No narodila se tady, takže bude český granát nejlepší.

Já si svoji ženskost čistím dodneška, protože si myslím, že se to všechno úplně podělalo. Je žena a je muž – podělalo se to kvůli tomu, že my ženy jsme chtěly ukázat chlapům, že všechno zvládneme a sebraly jsme jim jejich moc. A jedna z věcí, která se z vody nedá vyčistit, je antikoncepce. A muži se takovou vodou sprchují, takže se nedivím tomu, co ty hormony dnes dělají.

Vezmi si, jak to bylo za dob Caliguly. To bylo horem, dolem, kočku, psa, koně… Možná, když společnost vyspěje do určité míry, tak začne být zvrácená.

Ano, když už nevíš coby… Ale jeden známý z Kuby mi řekl o výborné očistě. Takže: Napustíte vanu plnou vody a do té nalijete mléko, potom tam stříknete svůj parfém a zalijete to medem. Ještě se doporučují jakékoliv bílé okvětní lístky. Musí být bílé, pozor na to. Potom se umyjete a po umytí si vezmete obyčejné vajíčko a jdete ven do přírody, někam, kde je les nebo alespoň stromy. Vajíčko vezmete a začnete s ním kroužit kolem hlavy a postupně kroužíte kolem sebe, až k nohám. Potom můžete vajíčkem kroužit zase nazpátek, od nohou k hlavě. To vajíčko pak hoďte do lesa a tím je očista dokončena.

A je jedno, jestli se rozbije nebo nerozbije.

Je to jedno. Lidé jsou zbytečně vystresovaní. Přestaňte se stresovat, strach je ta nejhorší věc, která může být. Když máš strach ze psa, tak co udělá? Půjde po tobě. A když máš strach z lidí, tak po tobě půjdou. Láska je ten nejsilnější cit na světě a já miluji opravdu celým srdcem. Pokud jsem zamilovaná, tak nedokážu hned přeskočit na někoho jiného.

Ale někdo to tak má, a my vás vůbec nesoudíme.

Přesně tak. Když jsou lidé ve třech, tak pokud to všichni tři ví, tak s tím nemám problém. Ale pokud to všichni neví, tak to není dobře. Takže čarovat lásku – ano, ale hezky. Ano, ráda lidi spojím, nebo se podívám, jestli na ty lidi někdo nečaruje. Proti tomu mohu zakročit, aby ten člověk už nečinil zlo. Ale nikdy nebudu čarovat nebo pomáhat tam, kde to nemám povoleno nebo kde vím, že si to ti lidé mají vyřešit sami.

Simonko, dneska to už ukončíme. Miláčkové, dokud nebudete cítit lásku uvnitř, sami v sobě, tak můžete vymyslet miliony rituálů, ale nikdy nebudete spokojení a šťastní.

Rozhodně. Takže na sobě pracujte, jde to od vás, od ničeho a nikoho jiného.

Líp bych to nezakončila. Simona “čarodějka trošku jinak”. Děkuji mnohokrát a doufám, že za námi příště přijdeš.

Budu se moc těšit, bylo to úžasné. Mám tě ráda, objímám tě.

Všichni, co se máte rádi, se teď obejměte. A i když nemáte někoho rádi, tak ho stejně obejměte.

Odpusťte mu. Já vám jako čarodějka přeji mnoho, mnoho, mnoho lásky, mnoho úsměvů. A neříkejte “on je takovej”, ale začněte od sebe, protože vy jste tím zrcadlem. Mějte se fajn, mějte se krásně a skládejte básně. Pa.

Simona Štelcová
Simona Štelcová · Foto: RADIO PROSTOR