Radio Prostor

Češi mají v Evropě respekt jako nikdy před tím. Jen o tom nevíme a neumíme se prodat, říká Michel Fleischmann

Rozhlas

Michel Fleischmann je jméno, které si zaslouží zvláštní místo v české mediální historii, se svou kariérou a životními postoji se stává inspirací pro mnohé. Jak se mu podařilo proměnit český rozhlasový éter, co ho motivovalo a jaké výzvy musel překonat na cestě k úspěchu? A co si myslí o podcastech a umělé inteligenci? V pondělním O všem s Markétou Rachmanovou hovoří o svých začátcích a lásce k rádiu, zároveň reflektuje názory na současný stav mediálního průmyslu.

Michel Fleischmann, jehož příběh nám odkrývá kulisu českého rádia, přináší poutavý pohled na to, jak se dají překonávat výzvy a jak významná je role vášně a inovace v mediálním průmyslu. „Rádio mi chybí. Když si ho pustím a poslechnu, tak se po pár vteřinách úplně zděsím a říkám, já bych to dělal jinak," odhaluje hluboké pouto k tomuto médiu a neustálou touhu po vylepšování a inovaci.

V rozhovoru otevřeně mluví o výzvách, kterým musel čelit při budování mediálního impéria v postkomunistickém Československu. „Největší problém byl pochopitelně radiokomunikace a vysílání jako takové. Sehnat lidi, to byla velká zábava a bylo to fantastické, protože se hlásilo mnoho lidí.“ Jeho schopnost překonat tyto překážky a vybudovat úspěšná rádia, jako jsou Evropa 2 a Frekvence 1, svědčí o jeho odvaze, inovativním myšlení a neochvějné víře ve svůj projekt.

Fleischmann v rozhovoru zajímavě reflektuje i současný trend podcastů: „Je to strašně zajímavý trend. Rádia se bez podcastů neobejdou," čímž ukazuje jeho otevřenost novým formám a přizpůsobení se měnícímu se mediálnímu prostředí.

Jeho cesta od rádia k velvyslanectví a pohledy na výzvy, které přináší současné mediální trendy, představují příběh o inovaci, odvaze a neustálém učení se. Jeho příběh je inspirací pro každého, kdo hledá úspěch ve světě plném proměn a ukazuje, že vášeň a odhodlání mohou změnit nejen jednotlivcovu kariéru, ale i celé odvětví.

O VŠEM S MARKÉTOU RACHMANOVOU

Rozhovor s Michelem Fleischmannem

0:00

0:00

Michel Fleischmann
Foto: RADIO PROSTOR