Radio Prostor

Anglická nátura mi nesedí. Jsou to špíny a zmrdečci, říká Pink Panther Kozma

Duše bojovníka

Svět Davida Kozmy je podobně barevný a bohatý jako jeho výrazně růžová hlava. V dnešní Duši bojovníka s ním Adéla Konewka probrala nejen jeho cestu k bojovým sportům, ale také osobní a rodinný život, hodnoty a výzvy, kterým jako otec a partner čelí. David také sdílí své pohledy na budoucnost, a to s jasným cílem: živit se sportem, který miluje.

Ačkoli David Kozma není typem, který by vyhledával pozornost médií, uvědomuje si, že viditelnost a prezentace jsou nezbytné pro úspěch v profesionálním sportu. „Vždycky jsem to nějak podvědomě cítil. Chtěl jsem vystoupit ze svojí komfortní zóny a být trošku více na očích,“ sdílí "Pink Panther" David, který je znám svojí charakteristickou růžovou barvou.

Jako otec dvou malých dětí a partner své životní lásky se David nebojí ukázat svou měkčí stránku. Mluví o výzvách spojených s rodičovstvím a o tom, jak se snaží vyvážit svůj profesionální a osobní život. „Je to fakt brutál, že člověk přijde s tréninku domů, nejde si lehnout, ale jde do druhý práce k dětem,“ popisuje David svůj každodenní kolotoč.

V rozhovoru se také dotýká témat, která ho jako sportovce formovala. David nezapomíná na své začátky a na to, co ho dovedlo k bojovým sportům: „Rodiče mě dali na bojové sporty, abych nebyl šikanovaný.“ Jeho slova odrážejí pevné hodnoty a odhodlání stát se nejen lepším sportovcem, ale také člověkem.

Co se týče budoucnosti, David Kozma nechce nic nechávat náhodě. S klidem a pokorou přiznává, že nemá vše dopředu naplánované, ale je odhodlán zůstat ve světě MMA, který mu tolik dal. Jeho příběh není jen o úspěchu v ringu; je to příběh o cestě za splněným snem, o hledání rovnováhy mezi profesionálními ambicemi a rodinným štěstím. Přestože každý den čelí novým výzvám, jeho postoj k životu a sportu zůstává neochvějný: s láskou, odhodláním a trochou té růžové barvy.

PROSTOR PRO DVA

Rozhovor s Davidem Kozmou

0:00

0:00

Kozma
David Kozma · Foto: RADIO PROSTOR