Radio Prostor

Závist je nejhorší vlastnost člověka. Lidé jsou pro ni ochotni zabít, říká Dominik "Hambáč" Humburger

MMA

V prostředí, kde se každodenní realita prolíná s neustálým bojem, stojí Dominik Humburger, známý také pod přezdívkou "Hambač" - člověk, jenž ztělesňuje disciplínu vojáka a vášeň MMA bojovníka. V rozhovoru prozradil, jak vnímá životní výzvy, disciplínu a vášeň, která ho žene vpřed.

„Vojákem jsem chtěl být už od mala. Jde o disciplínu, o schopnost stát se součástí něčeho většího," vysvětluje Dominik Humburger s přesvědčením, že propojení života vojáka a MMA bojovníka je pro něj přirozené. Jeho přístup k životu je ovlivněn vojenským výcvikem, který mu poskytl nejen fyzickou sílu, ale i mentální odolnost a disciplínu potřebnou pro překonávání každodenních výzev.

Dominikova cesta nebyla vždy snadná. S překážkami se setkával jak v osobním životě, tak v kariéře MMA bojovníka. „V armádě, stejně jako v MMA, musíš být vždy připraven, disciplinovaný a ochotný obětovat se pro větší cíl," říká Dominik, poukazujíc na paralely mezi oběma světy, v nichž se pohybuje. Jeho slova odrážejí hluboké pochopení toho, co znamená žít život naplno, s odhodláním a cílem.

Jedním z klíčových momentů rozhovoru byla Dominikova reflexe na význam empatie a lidskosti. „Nejhorší vlastností člověka je závist. Já ale věřím, že se každý svojí tvrdou prací může vypracovat do lepší pozice," říká s přesvědčením, že všichni máme potenciál dosáhnout velkých věcí, pokud jsme ochotni pracovat na sobě a nepodléhat negativním emocím, jako je závist nebo nenávist.

Dominik Humburger je bojovníkem nejen v ringu, ale i v životě. Jeho příběh je svědectvím o síle vůle, odhodlání a nezlomné víře v sebe sama a své sny. „Jsem voják a zápasník. Ale především jsem člověk, který chce žít život plnými doušky, s vášní a srdcem na dlani."

PROSTOR PRO DVA

Rozhovor s Dominikem Humburgerem

0:00

0:00

Humburger
Dominik Humburger · Foto: RADIO PROSTOR