Radio Prostor

Pódium je euforie. Když si pak na hotelu sundám make-up, cítím se sama, říká zpěvačka Balonová

Hudba

Začínala jako talentovaná teenagerka s kytarou v ruce, dnes je Tereza Balonová jmenována mezi nejzajímavějšími jmény české hudební scény. Tereza, která je čerstvě nominovaná na cenu Anděl v kategorii Objev roku, otevřeně mluví o svém vnímání hudby, inspiracích a o tom, jak hudba ovlivňuje nejen její život, ale i životy posluchačů. Její cesta k hudbě začala ve velmi mladém věku a vedla přes různé životní zkušenosti až k vydání dvou úspěšných alb.

Jedním z klíčových momentů v kariéře Terezy Balonové bylo vítězství v soutěži Porta, které jí otevřelo dveře k prvnímu velkému turné. „Na turné s Jelenem jsem sice byla jen jako předskokan, ale pro mě to byl obrovský skok. Najednou jsem stála před tisíci lidmi a měla možnost ukázat, co ve mně je," vzpomíná. To, že se její talent setkal s uznáním, byl pro ni obrovský impuls pokračovat ve své cestě.

Nominace na ceny a ocenění vnímá Tereza s pokorou a jako závazek k další práci. „Je to pro mě spíše zpětná vazba, že to, co dělám, má smysl a že bych v tom měla pokračovat," uvádí. Sama cenu Anděl bere jako velkou čest, ale zároveň jako připomenutí, že stále má co dávat a že její hudební cesta je stále na začátku.

Hudba Terezy Balonové je plná osobních příběhů a emocí, které dokáže přenést na své posluchače. „Chci, aby moje písně byly jako most mezi mnou a lidmi, kteří je poslouchají. Aby v nich našli útěchu, radost nebo třeba jen pocit, že nejsou sami," říká. Právě v tom vidí Tereza smysl svého umění – v schopnosti sdílet emoce a prožitky prostřednictvím hudby.

Tereza Balonová se neustále vyvíjí a hledá nové způsoby, jak vyjádřit své myšlenky a pocity. S nadšením hovoří o svých plánech na budoucí projekty a spolupracích s jinými umělci. „Hudba je nekonečný příběh, a já jsem teprve na jeho začátku. Mám spoustu nápadů, které chci realizovat, a těším se na všechno nové, co přinese budoucnost," dodává s nadějí v hlase.

O VŠEM S MARKÉTOU RACHMANOVOU

Rozhovor s Terezou Balonovou

0:00

0:00

Tereza Balonová
Tereza Balonová · Foto: RADIO PROSTOR